Litvínov – Městská knihovna Litvínov na své zahradě již připravila několik prvních záhonků, o něž mohou pečovat zahradníci, kteří nedisponují svojí vlastní zahradou.

„Zájemci si zarezervovali první záhonky, ale ještě jich několik zbývá,“ potvrdil knihovník Vladimír Kraft. O možnosti získat jeden z 18 záhonků. Kdo má o záhonek zájem, musí kontaktovat právě jej, a to na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. „Pokud máte omezenou pohyblivost, nesmutněte. Některé záhony jsou vyvýšené asi jeden metr, takže se o ně můžete starat i při problémech se zády. Městská knihovna Litvínov se snaží, aby tato zahrada byla přístupná opravdu všem,“ dodal knihovník. 

Na zahrádce se konala také již první komunitní akce. S projektem seznámilo asi 50 lidí, kteří se zúčastnili Sousedského grilování. Účastníci si přinesli jídlo a pití a ochotně se podělili s ostatními. Nabídka zahrnovala naložené maso, klobásy, buřty, zeleninový salát, grilovanou zeleninu a nechyběla ani sladká tečka v podobě domácí bábovky.

Projekt Litvínovské komunitní zahrádky u knihovny je podpořen z Fondu Kaufland „Už to roste, už to klíčí“, ve spolupráci s Nadací Via.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru