Stačila chvilka nepozornosti a na místo řidiče se usadil cizí muž
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Litvínov

Litvínov – V dost nepříjemné situaci se mohl ocitnout majitel vozu, který si svého "plechového miláčka" zapomněl uzamknout. A protože příležitost dělá zloděje, měli litvínovští policisté práci. Ti předali sdělení podezření 31letému muži ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Lapka chytil příležitost za vlasy, když v dopoledních hodinách v úterý uviděl poblíž zimního stadionu pootevřené auto. Do něj Litvínovan usedl na pozici řidiče. „Prý chtěl troubením upozornit majitele, že má neuzamčené vozidlo," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger nenechavcovu výmluvu. To se ovšem nezdálo procházejícímu svědkovi, který si povšiml, že nezvaný pasažér vůz prohledává.

Kolemjdoucí ihned informoval oprávněného majitele automobilu, ale hlavně také přivolal policejní hlídku. Policisté podezřelého na místě zadrželi a převezli na služebnu. Vyšlo totiž najevo, že Litvínovan má v batohu cizí platební kartu, ale také si vyslechl v minulosti několik rozsudků okresního soudu v souvislosti s majetkovou trestnou činností. Tento pokus o "dobrý skutek" nevyšel a příště si snad své chování rozmyslí," doplnil mluvčí.

Bude-li muž uznán i v tomto případě vinným, hrozí muž až tříletý pobyt ve vězení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru