Tragédie v Krušných horách. Biker nepřežil nehodu na trailu u Bouřňáku
Foto: Horská služba ČR
Litvínov

Krušné hory - Ke smrtelné nehodě cyklisty došlo v neděli v Krušných horách v Ústeckém kraji. Informuje o tom Horská služba.

Bikeři si svépomocí staví po celé republice, ve volné přírodě, velké množství trailů. Mnohokrát jsou tyto trasy natolik umně skryty a vedeny v nedostupném terénu, že v případě poranění cyklisty je pro záchranáře velice obtížné dostat se na místo a včas poskytnout poraněnému pomoc.

Bohužel na jednom z těchto trailů v okolí Bouřňáku v Krušných horách došlo včera k těžké nehodě cyklisty z Německa. „Po příjezdu záchranáři pokračovali v resuscitaci započaté dalším bikerem. KPR probíhala u poraněného cca 45 minut. I přes kvalitní výbavu a poskytnutou pomoc biker na místě podlehl zraněním, která byla, dle konstatování lékaře, neslučitelná se životem," uvedl Miroslav Račko, náčelník Horské služby Krušné hory. Na záchraně se podílely ve spolupráci záchranáři Horské služby, Letecké záchranné služby ÚK, Hasičského sboru a díky tragickým následkům byla do prošetření příčin nehody na místě přítomna i policie ČR.

Náčelník oblasti Krušné hory M. Račko k akci dodal: „Problematika trailů ve volné přírodě je bohužel ze záchranářského pohledu velice složitá. Všichni, kdo se na těchto trasách pohybují, si musí uvědomit, že se vystavují velkému riziku a v případě nehody k nim může pomoc dorazit se značným časovým odstupem. Velkou pomocí při lokalizaci může poskytnout poloha zaslaná z aplikace Záchranka. Z tohoto důvodu by bylo ideální, aby si ji všichni, nejenom bikeři, nainstalovali do svých telefonů.“

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru