V sobotu nás čeká teplotní peklo a koupaliště budou praskat ve švech. Bílinská Kyselka na víkend zvýší vstupné
Koupaliště Kyselka. Foto: město Bílina
Litvínov

Bílina, Mostecko – Vášnivé ohlasy vyvolal krok vedení města Bíliny, které reaguje na obrovskou návštěvnost koupaliště na Kyselce zvýšením víkendového vstupného. Jak jsou na tom koupaliště na Mostecku?

„S účinností od pátku 14. července bude ve dnech pátek, sobota, neděle a státní svátky, ale jen v čase od 12:30 hodin, vstupné navýšeno na 220 Kč za dospělého a na 110 Kč za dítě. Při vstupu na koupaliště v čase do 12:30 hodin a v ostatních dnech zůstává výše stávajícího vstupného zachována (110 Kč/dospělí, 60 Kč/děti)," stojí v oznámení provozovatele bílinského koupaliště.

Městské technické služby Bílina, jako provozovatel zařízení, dále upozorňují, že v případě velkého počtu návštěvníků, a z toho vyplývajícího hygienického zatížení koupaliště, budou preventivně omezovat vstup dalších návštěvníků do areálu. Toto opatření bude provozovatel provádět operativně, s ohledem na aktuální situaci. Lze očekávat, že k němu může dojít zejména o víkendech v odpoledních hodinách. Tímto opatřením chce provozovatel předejít situaci, kdy by bylo z hygienických důvodů nutné koupaliště na několik dní úplně uzavřít a následně, za vysoké finanční náklady, vyměnit vodu a zařízení dezinfikovat. Pokud k tomuto omezení kapacity dojde, bude informace vyvěšena u vstupu na koupaliště a občanům zaslána zpráva prostřednictvím Munipolisu.

Obrovskou návštěvnost zaznamenal o víkendu i mostecký aquadrom. Podle vyjádření Tomáše Tuhého vedení aquadromu o takovémto kroku zatím ani neuvažovalo. Aquadrom v červnu oznámil, že v průběhu léta dojde k potřebné odstávce vnitřních bazénů včetně saun. Zatím se tak ale nestalo, rekonstrukce se připravuje a návštěvníci aquadromu tak mohou využívat celý areál.

Striktní NE na otázku o případném zdražení na exponované víkendy padlo i z úst jednatele litvínovského SPORTaSu Miroslava Otcovského. O víkendu bylo na koupališti 1 300 návštěvníků, zkušenosti z ne tak dávné minulosti ukazují, že koupaliště zvládne mnohem vyšší nápor. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru