Čas na úklid. Psí boudy opět září, kdo všechno v nich teď bydlí?
Nejdřív pořádná očista, pak obnova. Boudy pro opuštěné psy září novým nátěrem. Foto: Útulek Litvínov
Litvínov

Litvínov – Pořádně od podlahy se pustili pracovníci městského útulku do velkého úklidu psích kotců. Vyzbrojeni vapkou, štětcem a nářadím se postarali o to, aby měli čtyřnozí čekatelé na nový domov zase o něco příjemnější pobyt.

Pracovníci útulku využili krásného teplého počasí, kdy vše rychle schne. „I když se kotce stříkají denně, jednou za čas to potřebuje "generálku". Boudy dostaly nový kabát, a kromě pořádné sprchy se dočkaly i barvy," hlásí vedoucí útulku Honza Novák, který se pustil s nářadím do drobných oprav, zatímco jeho kolegyně se oháněly hadicí či štětcem.

útulek svařování

útulek mytí 1

Všichni dohromady se neúnavně snaží opuštěným zvířecím parťákům najít nový domov, kde budou mít větší štěstí než v tom původním. Nejnověji představili například Badíka. Nejde o žádného nováčka v útulku. Tento malý oříšek takovýchto generálních úklidů i větších oprav a vylepšování svého azylu zažil už mnoho. Na novou rodinu čeká roky. „Badík i přes svůj milý a přátelský vzhled nemá rád manipulaci od lidí, které nezná. A mezi to se řadí i hlazení. Než někomu začne věřit, trvá to hodně dlouho. Nový páníček by měl za ním docházet, být trpělivý, protože jeho přízeň si musíte zasloužit. Je samostatný voják, nepotřebuje být člověku neustále nablízku, nepotřebuje jeho stálou pozornost, ale rád je v jeho přítomnosti. Miluje aportování míčků, miluje piškoty a miluje pohyb. Najít mu nový domov je hodně těžké, ale stále to nevzdáváme," věří zaměstnanci útulku.

Fotoalba s příběhy dalších pejsků, kteří jsou v útulku čekají na své páníčky, najdete ZDE.

Badík

Dočká se tento oříšek své nové rodiny? Zájemce musí být trpělivý a nějakou dobu za ním do útulku docházet. Foto: Útulek Litvínov

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru