Teplárna kupuje v Litvínově pozemky pro horkovod, zastupitelé požadují vybudovat chodník
Horkovod United Energy. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov – Energetická krize navýšila cenu tepla v Meziboří natolik, že město začalo hledat způsoby, jak zajistit svým občanům jiné zdroje zásobování teplem než jen plynovými kotly. Jako jeden ze zdrojů se ukázalo možné napojení na horkovod z teplárny United Energy, a. s.


Tato teplárna zásobuje teplem i většinu obyvatel Litvínova. Tedy domácnosti, které jsou připojeny na horkovod. K vybudování napojení je potřeba odkoupit pozemky v Litvínově, po nichž bude horkovod veden. „Apeluji na vás, abyste projekt podpořili, protože ceny za teplo na Meziboří jsou závratné a někteří senioři se dostali do situace, kdy nebyli schopni dluhy splácet,“ vyjádřil se zastupitel Martin Klika při dnešním zasedání (21. září 2023). Ještě předtím se vyjádřil zastupitel Daniel Urik, aby se stavbou byla vyřešena i dopravní a rozhledová situace v dotčené lokalitě ulic Ke Střelnici a Czedikova: „Když už to řešíme, budu rád, když se bude v dané lokalitě budovat i chodník.“

Teplárna chce vypsat výběrové řízení na zhotovitele v lednu, očekává nabídnutou cenu mezi 130 až 150 miliony korun. Vše by mělo být hotovo v roce 2025. Protože společnost United Energy ve spolupráci s Mezibořím podala žádost o dotaci, musí splnit podmínku začít pomocí horkovodu vytápět domácnosti v Meziboří alespoň ke konci topné sezóny roku 2025.

Zastupitelé odprodej pozemku v Litvínově schválili.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru