Na nádraží v Louce bylo po letech opět velmi živo – slavilo se zde 130 let od jeho zprovoznění. Foto: Alena Pavlíková
Litvínov

Louka u Litvínova – V sobotu 30. září bylo na nádraží v Louce u Litvínova živo, jak už si místní snad ani nepamatují. Oslavy 130 let nádraží uspořádali společně Nadační fond "Moldavská dráha / Teplický Semmering" společně s Oblastním muzeem a galerií Most. 

Akce měla heslo Moldavská dráha žije. A stejný pocit měli díky akci získat i příznivci nádraží v Louce u Litvínova. To už totiž pro účely dráhy neslouží. Funkci nádherné budovy převzala prefabrikovaná zastávka. Milovníci nádraží a místní se upínají k plánu, že budovu opraví kraj a získá ji do správy mostecké muzeum. „Momentálně se pracuje na investiční přípravě a vzniká projektová dokumentace. Jde o nesmírně důležité aktivity, ale pro veřejnost neviditelné a navíc dlouhotrvající. My jsme oslavami chtěli lidem ukázat, že se skutečně něco děje. Už nyní má muzeum v budově pronajaté místnosti, kde připravuje edukační aktivity," vysvětlil spolupořadatel akce Petr Fišer. 

Pokud vše půjde hladce, odhaduje, že hotovo včetně rekonstrukce bude za pět let. „Moc si také přejeme, aby v budově nádraží i nadále žili lidé, kteří jsou s nádražím spjati dlouhou řadu let. Hlavně díky nim, jejich péči i určité formě stráže je budova v zachovalém stavu," podotýká Petr Fišer.

Fotogalerie z oslav. Foto: Alena Pavlíková

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru