Tuhle zimu už se řidiči nebudou muset o své plechové miláčky bát. Foto: jip
Litvínov

Litvínov – Přibližně dva týdny je těsně pod mostem přes Mezibořskou ulici, který se slavnostně otevíral loni na začátku června, zavěšeno nenápadné potrubí, které odvádí dešťovou vodu z odtokových otvorů. Původně měly svody vyústění přímo pod sebe, takže voda kapala do prostoru, kde jsou vyznačená parkovací místa a chodí zde lidé.

Kapající voda na střechy zaparkovaných vozů a na hlavy lidí by se dala ještě vydržet, byť i na to si Litvínované stěžovali. Větší problém ale nastal v zimě, kdy odkapávající voda zamrzla a z odtokových otvorů visely rampouchy. Když se odlomily, hrozilo, že spadnou na někoho, kdo zrovna bude procházet. A navíc ničily zaparkovaná auta. Logicky tak poškození vymáhají po městě náhradu škody.

Pracovníci z úřadu opakovaně řešili s architekty, jak se problému zbavit. Přes počáteční odpor nakonec i architekti svolili ke zcela jednoduchému řešení, a to svést vodu do potrubí.

Nenápadné potrubí vyřešilo nebezpečný problém s rampouchy. Foto: jip

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru