Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov – Asi každý, kdo někdy našel venku zraněné zvíře, už slyšel o záchranné stanici Falco. Patří do Národní sítě záchranných stanic pro handicapované volně žijící živočichy a ročně přijímá kolem tisíce živočichů. To je obrovské množství hladových krků. A přesně proto vyhlásila sbírku pro tuto stanici Městská knihovna Litvínov.

Už několik dní mohou všichni, komu není osud zraněných zvířat lhostejný, do knihovny nosit vybrané potraviny. Jsou to např. konzervy pro kočky, ovšem bez ryb! Krmí se tím totiž ježci, což jsou velmi častí "klienti" záchranné stanice. Pomůže také proso a slunečnice, piškoty a ovesné vločky a lískové i vlašské ořechy. „Každý, kdo přinese něco z vyjmenovaného, získá automaticky vstupenku na akci Ježaté Vánoce. Pořádáme ji ve středu 6. prosince a do knihovny ten den přijedou právě záchranáři ze stanice Falco. Návštěvníci se tak mohou těšit na poutavé vyprávění o tom, jaké to je zachraňovat životy zvířatům žijícím ve volné přírodě," vysvětluje knihovník Milan Kraft. Dárci mohou samozřejmě přijít až na samotnou akci, kdy jako vstupné opět slouží vyjmenované produkty. 

V knihovně je nyní také instalovaná výstava fotografií ze záchranné stanice. Každý si tak může udělat ucelený obrázek, jak různorodou práci tamní ošetřovatelé musejí zvládat. Pokud nechcete nic kupovat a někam nosit, ale chcete pomoci, můžete poslat libovolnou částku na účet 107-5541630227/0100.

Nebyla by to knihovna, abyste se v ní nemohli dočíst něco zajímavého. Tentokrát je to o záchranné stanici Falco. Foto: Městská knihovna Litvínov

Kde všude záchranáře z Falco znají? Oblast, kde stanice působí, jsou správní obvody Bílina, Česká Lípa, Děčín, Litoměřice, Litvínov, Louny, Lovosice, Nový Bor, Roudnice nad Labem, Rumburk, Teplice, Ústí nad Labem, Varnsdorf a Žatec.

Cílem je vrátit uzdravené živočichy zpět do přírody. Trvale handicapované živočichy umísťuje většinou do expozice stanice.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru