O vítězství v soutěži se ucházelo dvacet truhlářů. Foto: SOŠ Litvínov-Hamr
Litvínov

Litvínov, Hluboš – V úterý 21. listopadu pořádalo Střední odborné učiliště Hluboš ve Středočeském kraji další ročník soutěže mladých truhlářů. Adepti tohoto tradičního řemesla se tentokráte utkali ve výrobě netradičních spojů, konkrétně jednoho rohového a jednoho středového spoje. S těmito spoji se žáci příliš často nesetkávají, používají se totiž především v USA.

Své dovednosti předvedlo dvacet žáků z deseti škol, až na výjimku v podobě litvínovských zástupců šlo o středočeské školy.

V takto nabité konkurenci se žáci SOŠ Litvínov-Hamr neztratili. Právě naopak. Petr Sucháň obsadil páté místo, Lukáš Jurček v soutěži zvítězil. „Z výkonů obou našich zástupců máme upřímnou radost, opět jen dokázali, že v oboru truhlář patříme k republikové špičce,“ konstatoval Miroslav Findeis, vedoucí učitel pro střediska truhlář, umělecký truhlář, operátor dřevařské a nábytkářské výroby, tesař a čalouník. 

Skvělý výsledek obou litvínovských zástupců je slibnou předzvěstí pro nadcházející regionální kolo našeho kraje. „Gratuluji ke skvělému výsledku, děkuji všem učitelům, kteří se podíleli na přípravě soutěžících. Zároveň do našich žáků vkládáme nemalé naděje směrem k regionálnímu kolu Mistrovství ČR oboru truhlář, které se uskuteční ve středu 29. listopadu. Budeme držet palce!“ dodala ředitelka SOŠ Litvínov-Hamr Jitka Francírková.

Vítěz soutěže Lukáš Jurček. Foto: SOŠ Litvínov-Hamr

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru