Najít místo na parkovišti u polikliniky se rovná téměř zázraku. Pomohou parkovací automaty? Foto: jip
Litvínov

Litvínov – V Litvínově přibudou parkovací automaty! Stání na parkovací automaty je ve městě dosud spíše výjimkou. Aktuálně jsou automaty pouze na náměstí Míru v centru města a v tzv. Fajli. Oba jsou poměrně často mimo provoz a neplní tak účel.

Vedení města rozhodlo, že pořídí nové. A k nim přidá ještě další. Dva parkovací automaty budou použity k nahrazení stávajících přístrojů, dva nové budou instalovány v ulici Žižkova pod parkem u společnosti Artech a po dohodě s vedením polikliniky také u Krušnohorské polikliniky.

Podle místostarosty Karla Rosenbauma jde o reakci na doporučení pracovní skupiny. „Krátkodobé zpoplatněné parkování je současný trend a mnohá města tento model zavádějí. Rada města nákupem a instalací nových parkovacích automatů v první řadě reaguje na časté výpadky a nefunkčnost stávajících automatů na náměstí Míru a ve Fajli, kdy tyto automaty neplní svoji funkci a jejich opravy by vzhledem k stáří obou přístrojů byly nehospodárné. Nové parkovací automaty v okolí Krušnohorské polikliniky povedou ke zkrácení doby parkování v obou lokalitách na dobu nezbytně nutnou. To povede ke zlepšení situace pro pacienty polikliniky, kteří za současné situace místo k zaparkování hledají jenom obtížně,“ doplnil místostarosta Rosenbaum.

Parkování na současných dvou plochách v centru města je po dobu 2 hodin zdarma, pak už je zpoplatněno. I když řidič ví, že bude parkovat na místě jen krátkodobě, je povinen si z automatu lístek vzít. Když se automaty na náměstí a do Fajle instalovaly, parkování zdarma po určitou bodu bylo zavedeno proto, aby tamní podnikatelé nepřicházeli o zákazníky. 

I parkoviště v Žižkově ulici vedle společnosti Artech bude brzy osazeno parkovacím automatem. Foto: jip

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru