Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Litvínovští policisté se od 18. ledna zabývali výhružkou o umístění nástražného výbušného systému. Tehdy v podvečerních hodinách neznámá osoba zavolala na linku 112 a vyhrožovala uloženou bombou v jedné z firem na Litvínovsku. K místu se ihned sjely dvě desítky policistů a strážníků. Ti museli z budovy evakuovat 38 osob.

Společné hlídky, včetně psovoda se služebním psem, který je specialista na vyhledávání výbušných látek, prohledaly bezprostřední okolí společnosti. Zejména pak několikrát společnými silami provedly kontrolu vnitřních prostor. Naštěstí se přítomnost nástražného výbušného zařízení nepotvrdila. Přerušením činnosti v poškozené firmě způsobil volající škodu několik desítek tisíc korun.

"Litvínovští policisté okamžitě začali pátrat po totožnosti podezřelého. Prověřováním celého případu nasbírali informace, které je dovedly k 32letému muži. O tom zjistili, že se jedná o bývalého zaměstnance poškozené společnosti. Proč vyhrožoval bombou, ale neuvedl. Policisté předali muži sdělení podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy. Prověřováním vyšlo také najevo, že Litvínovan v minulosti už obdobný čin provedl. Z tohoto důvodu mu hrozí v případě odsouzení až pět let za mřížemi," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru