Kadeřnice měly za úkol vytvořit účesy, které se budou nosit v budoucnosti. Foto: SOŠ Litvínov-Hamr
Litvínov

Litvínov – Jaké účesy se budou nosit v budoucnosti? Na tuto otázku se pokusili odpovědět mladí kadeřníci v rámci 23. ročníku kadeřnické soutěže Junior 2024, kterou ve středu 27. března tradičně pořádala SOŠ Litvínov-Hamr. 

Jako již několikrát v minulosti i letos pozvání přijaly významné osobnosti regionu. Akci zahájil hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, jenž nad soutěží převzal záštitu, povzbudivá slova směrem k soutěžícím pronesla starostka města Litvínov Kamila Bláhová. 

Své zástupce do soutěže letos vyslalo sedm škol z širokého okolí. Všichni účastníci předvedli kvalitní, kreativní výkony, poroty neměly jednoduchou úlohu vybrat ty nejlepší. Dle mínění laické poroty, složené z vybraných zástupců zúčastněných škol, nejlepší účes budoucnosti vytvořila Nikola Vondrová, zástupce SOU Hluboš. Odbornou porotu nejvíce oslovila práce Melisy Korejsové ze SOŠ Litvínov-Hamr.

Zvláštní prestižní ocenění udělila paní Jana Burdová, významná osobnost kadeřnické scény, držitelka mnoha mezinárodních ocenění. Cenu Jany Burdové získala Nikola Vondrová z SOU Hluboš.

Nedílnou součástí soutěžního dopoledne byla i soutěž oboru krejčí s názvem Slet krásných čarodějnic. Pro letošní ročník byly vypsány tři kategorie – Kosmetický set, Plážový model a Cesta kolem světa. Soutěžící ze šesti škol v módní přehlídce předvedli opravdu skvělé modely, které obecenstvo ocenilo mohutným aplausem. 

V kategorii Kosmetický set zvítězila SOŠ Litvínov-Hamr, nejlepší plážový model vytvořila Střední škola obchodu a služeb Teplice, v kategorii Cesta kolem světa uspěla Střední škola gastronomie a služeb Liberec. 

Zvláštní ocenění předala soutěžícím paní Naděžda Šverma Moravcová, módní návrhářka a majitelka módního ateliéru v Teplicích. Cenu Nadi Moravcové za Plážový model si odnesla Střední škola obchodu a služeb Teplice, v kategorii Cesta kolem světa pak Střední škola gastronomie a služeb Liberec. 

„Všem oceněným gratuluji, zároveň děkuji všem, kteří se podíleli na přípravě soutěží a již nyní všechny zvu na další, 24. ročník Junior 2025,” prohlásila při zakončení soutěže Jitka Francírková, ředitelka pořádající SOŠ Litvínov-Hamr.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru