Veteráni Litvínov budou mít další auto, město jim prodá historický speciál za korunu
Veteráni Litvínov sídlí vedle litvínovského vlakového nádraží, kde můžete navštívit jejich muzeum. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Litvínovští radní schválili žádost spolku Veteráni Litvínov o odkup hasičského speciálu Praga V3S za symbolickou jednu korunu. Místní dobrovolní hasiči jej už nebudou potřebovat a do oprav radnice investovat nechce.

Cisternová automobilová stříkačka CAS 16 tovární značky PRAGA V3S, vyrobená v roce 1960, byla pořízena jako opotřebovaná v roce 1982 pro činnost Jednotky sboru dobrovolných hasičů v Litvínově za 165 188 Kč. Vozidlo je odstavené od roku 2011, kdy neuspělo na technické prohlídce a již nebylo v zájmu města do náročných oprav investovat finanční prostředky.

Vozidlo se nyní nachází v prostorách JSDH v ul. Jandečkova, je morálně zastaralé, nepojízdné a zcela nevhodné k dalšímu využití v rámci činnosti dobrovolných hasičů. Spolek na vlastní náklady zajistí odtah vozidla a jeho renovaci v kategorii veterán a zachová na něm logo města Litvínova.

Spolek sídlí v budovách v prostoru vlakového nádraží a úspěšně se prezentuje vlastní účastí nebo vlastní organizací předváděcích srazů veteránů, čímž šíří dobré jméno města Litvínova.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru