V lesích na Mostecku číhá nebezpečí. Litvínov tam zakázal vstup do konce dubna
Krušnohorské lesy v okolí Českého Jiřetína. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Do lesů v Krušných horách nebude smět veřejnost další tři měsíce. O prodloužení zákazu rozhodli litvínovští radní.

Nařízení vydala litvínovská radnice kvůli vysokému ohrožení života, zdraví a bezpečnosti osob pádem stromů nebo jejich částí. Správci lesa potřebují následujícího čtvrt roku k pokračování a dokončení odstranění důsledků kalamity na lesích ze dne 28. až 29. října loňského roku. Omezení je nutné z důvodu zajištění bezpečnosti v poškozených lesích a umožnění pokračování zpracování poškozených porostů nahodilou těžbou. Do zákazu jsou zahrnuty jen nejhůře postižené polohy a katastry, většinou vrcholové partie Krušných hor.

Kterých lokalit se zákaz týká? Rada města Litvínova vydala nařízení zákazu vstupu do lesních porostů na katastrálních území Brandov (územní působnost obce Brandov), Rudolice v Horách, Malý Háj, Svahová I, Hora Svaté Kateřiny (územní působnost města Hora Svaté Kateřiny), Mníšek v Krušných horách (územní působnost obce Nová Ves v Horách), Klíny I (územní působnost obce Klíny), Křížatky (územní působnost města Litvínova).

Zákaz platí do 30. dubna letošního roku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru