Meziboří zaplatí jedenáct milionů za odvoz odpadků z města
Ilustrační foto
Litvínov

Meziboří - Od 1. července bude mít Meziboří novou smlouvu na „Zajištění komplexního nakládání s komunálními odpady – sběr, svoz a odstranění komunálního odpadu, svoz odpadu a využití vytříděných složek komunálního odpadu“.

„Cena za tuto službu se navyšuje, za svoz a likvidaci odpadu musí město zaplatit větší částku. Tomu ale musí předcházet nové výběrové řízení,“ uvedl starosta. Nová smlouva na svoz a likvidaci odpadu bude na čtyři roky. Předpokládaná cena je 11 miliónů korun.

Dále radní schválili výpůjčku pozemku před restaurací U Kryla provozovateli restaurace. Pozemek o rozloze 161 metrů čtverečních využije majitel restaurace pro provozování předzahrádky. Pozemek byl propůjčen na dobu neurčitou.

Na únorovém jednání budou mezibořští zastupitelé rozhodovat o počtu členů zastupitelstva pro další volební období. Radní doporučují, aby jich i pro následující čtyři roky zůstalo patnáct. Zastupitelstvo města při stanovení počtu členů zastupitelů města přihlíží především k počtu obyvatel a velikosti územního obvodu. Při počtu obyvatel v rozmezí nad 3 000 do 10 000 obyvatel stanoví zákon o obcích počet zastupitelů 11 až 25. „Domníváme se, že navrhovaný počet 15 zastupitelů města se osvědčil a je tedy dostačující,“ uvedl starosta Petr Červenka. Počet obyvatel k 1.1.2018, tedy k roku, kdy se budou konat volby za zastupitelstev obcí, je 4774.

(ema)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru