Thomas Sebastien Müller: Stovky miliónů pro náš region z dílny sociální demokracie
Thomas Sebastien Müller
Litvínov

Litvínov - Mostecko a s ním celý Ústecký kraj je dlouhé roky opomíjený, vládami ždímaný a pošlapávaný region dobrý jen na to, aby republiku zásoboval energií. To je evergreen opakující se před každými volbami napříč politickým spektrem.

Tuto pravdu hlásá roky i sociální demokracie. Každý ví, že by se s tím mělo něco dělat. Že náš region potřebuje pomoc z hora, a že se ze srabu, ve kterém jsme, jen těžko sami vyhrabeme, je jasné všem bez ohledu na politickou příslušnost.

Ono jen řečnit o tom, jak je to u nás strašné, jak se v Janově množí potkani ve vybydlených a teď už i vykradených domech, jak z města odchází mladí a vzdělaní lidé za lepším bydlením a krajina roky zkoušená těžbou uhlí neláká nové přistěhovalce, ale nikam nevede.

V této situaci je více než chvályhodná iniciativa vládní zmocněnkyně a mé kolegyně sociální demokratky Gabriely Nekolové, která s velkou podporou dalších sociálních demokratů ze země vydupala RE:START. Za tímto nic neříkajícím názvem se skrývají stovky miliónů korun pro náš kraj. Z RE:STARTU přistálo na Mostecku za pouhé tři roky 92 miliónů korun a další jsou na cestě pro příští roky. Určeny jsou na demolici prázdných objektů, na přeměnu nevyužívaných průmyslových areálu na užitečné a lidem milé stavby veřejného i soukromého zájmu, na podporu vzdělávání v regionu, kde vzdělaní lidé chybí, na obnovu poničených lesů Krušných hor i na podporu zdravotnictví.

RE:START se zkrátka povedl a patří se za něj vládní zmocněnkyni, jejímu týmu a koneckonců i sociálním demokratům v Ústeckém kraji, kteří jí byli nápomocni, poděkovat.

  • Thomas Sebastien Müller, člen zastupitelstva města
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru