Výsměch obyvatelům Koldomu: Jsou nevýznamnou částí města, jejich petici proti ubytovně město nevyhoví
Obytný komplex Koldům. Z prostřední části bude ubytovna. Foto: e-deniky.cz
Litvínov

Litvínov - Obyvatelé litvínovského obytného komplexu Koldům, kde žije přes šest stovek lidí, jsou nevýznamnou částí města. Takový vzkaz jim vyslalo vedení litvínovské radnice v čele se starostkou za ANO Kamilou Bláhovou.

Radnice se totiž musela zabývat peticí tamních obyvatel, kterým se nelíbí zřizování soukromé ubytovny pro cizince v prostřední části komplexu, která je za směšnou částku pronajatá jako hotel. "Provoz ubytovny v hotelové části středního traktu Koldomu je v souladu se sjednaným účelem nájmu. Městskou policií nebyly registrovány žádné negativní jevy týkající se narušování veřejného pořádku a občanského soužití ze strany ubytovaných," hovoří se v tiskové zprávy vydané městem po jednání tamních radních.

Rada města Litvínova rozhodovala o Petici proti vybudování ubytovny v prostorách hotelu Koldům. Vzala při tom na vědomí stanoviska odboru nakládání s majetkem, právního oddělení, odboru kanceláře tajemníka i vyjádření městské policie. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem rozhodla, že petici, pod kterou se podepsalo 174 obyvatel bytového komplexu Koldům, nelze vyhovět. Petici podle města podepsalo pouhých 0,73 % občanů města. Vypadá to jako mizivý počet, ve skutečnosti jde ale o velkou část obyvatel právě Koldomu. To již ale vedení Litvínova záměrně nezmiňuje.

Lidé z Koldomu si dlouhodobě stěžují, že jim město kazí bydlení hlasitým letním kinem či špatnou situací s parkováním. "Parkování bude teď ještě horší, až tady začnou cizinci bydlet," myslí si jedna z obyvatelek komplexu. Z Koldomu se tak brzy může stát, i zapříčiněním města, další nežádaná lokalita, ze které se lidé začnou stěhovat do jiných částí nebo jiných měst.

Litvínov uklidňuje, že v případě problémů s ubytovanými zakročí: "Kdyby docházelo k narušování veřejného pořádku a občanského soužití, je vždy k dispozici městská policie. Rada navíc uložila městské policii, aby v souvislosti s ubytovnou věnovala Koldomu zvýšenou pozornost." Na Koldomu již kdysi vznikla přímo služebna strážníků. Ta nyní ale zeje prázdnotou.

Prostory středního traktu budovy Koldům jsou provozovány společností HAUS Litvínov, s. r. o., na základě "Smlouvy o dokončení rekonstrukce střední části v Koldomu v Litvínově a jejím dalším užívání". Smlouva byla s městem uzavřena 30. srpna1991. Jedním ze smlouvou vymezených účelů nájmu je provoz hotelu o kapacitě 50 lůžek. Nájemce je v rámci provozování hotelu oprávněn poskytovat krátkodobé ubytovací služby podle příslušné legislativy, přičemž délka poskytování těchto služeb není zákonem vymezena. Na to se Litvínov v rozhodnutí o petici odvolal.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru