Litvínov vysvětluje: Proč ještě nedošlo k avizované uzavírce mostu pod Hněvínem a je stále bezpečné po něm jezdit?
Nájezd na silniční most pod Hněvínem, který se bude bourat. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov, Most - Město Litvínov zveřejnilo odpovědi na otázku, proč se stále jezdí po silničním mostě přes říčku Bílinu a železniční koridor na silnici číslo 27 pod Hněvínem, který se bude ve směru z Litvínova na Most bourat.

Termín zahájení prací souvisejících s kompletní rekonstrukcí mostního objektu byl 8. srpna 2018, kdy opravdu došlo k zahájení přípravných prací. Vzhledem k rozsahu rekonstrukce, tzn. kompletnímu odstranění stávajícího a stavbě nového mostu, je třeba provést i přípravné práce pro zahájení skutečné demolice mostu - geodetické zaměření, vytýčení inženýrských sítí, odstranění vzrostlé zeleně, zřízení přístupových cest apod.

Pokud je možnost během přípravných prací komunikaci ještě užívat, nechává se komunikace neuzavřená tak, aby se zbytečně nekomplikoval provoz na tak vytížené trase. Skutečné uzavření komunikace je závislé také na povolení uzavírky Krajským úřadem Ústeckého kraje. V tomto případě má vliv i Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, která povoluje, resp. určuje, výluky provozu železniční trati pod mostem, na nichž je převážná většina prací závislá (bez výluky nelze některé práce provádět).

V současné době je na mostě preventivní zajištění v podobě zúžení průjezdného profilu komunikace přenosným dopravním značením tak, aby nedocházelo k zajíždění dopravy do odvodňovacího žlábku dočasně vyfrézovaného na levé straně mostu. Stavebně technický stav mostu je hodnocen jako velmi špatný, avšak stále není jeho stav havarijní a lze jej tedy v rámci přípravných prací užívat.

V tuto chvíli je předpoklad uzavření komunikace č. I/27 na přelomu měsíců října a listopadu letošního roku. Rekonstrukce mostu a s tím související dopravní omezení by měla trvat přibližně jeden rok. Doprava povede spodním dvoupruhem mezi Mostem a Litvínovem, ve směru od Chomutova bude cesta uzavřena. Objížďka bude také nutná ve směru z Teplic na Chomutov.

Uvedené informace byly podle litvínovské radnice potvrzeny tiskovým oddělením Ředitelství silnic a dálnic ČR se sídlem v Praze dne 22. srpna 2018.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru