V litvínovské školce mají nejmodernější pomůcku, která je k dispozici
Děti v mateřské škole ukazují práci na interaktivním displeji. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Nový interaktivní displej dostali předškoláci v litvínovské mateřince Vláček v Čapkově ulici. Přišel na více než sto tisíc a nic novější na trhu není.

Ve zkratce: Jde o počítač zabudovaný do velkého dotykového displeje. Běží na operačním systému Windows. Stačí jej zapojit do zásuvky a pracovat. Nepotřebujete už nic dalšího. Intuitivní dotykové ovládání je dětem blízké. Při prezentaci přístroje se chlubí svými zkušenostmi z ovládání tabletů a telefonů, pohyb v prostředí spuštěných aplikací jim nedělá sebemenší problém.

Multiboard Všeználek, jak se zařízení říká, obsahuje vzdělávací programy a aplikace, má výrazně přispět k zefektivnění vzdělávacích aktivit a dát dětem náskok při ovládání aplikací na interaktivních tabulích v základní škole.

A co se dá na tomto „obřím tabletu“ konkrétně dělat? K dispozici jsou programy pro logopedii, čísla, anglická slovíčka, dopravní značky. Hry pomáhají rozvíjet myšlení, představivost i paměť. Počítač má samozřejmě bezdrátový přístup na internet.

Cena zařízení na mobilním stojanu byla 109 tisíc korun, pořízen byl z investičního fondu ZŠ a MŠ Ruská, pod kterou školka v Čapkově ulici patří.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru