Komunální volby 2018 - Lídr hnutí Žiju v Lomu Ing. Jaroslav Pjecha
Ing. Jaroslav Pjecha
Litvínov

Lom - Komunální volby jsou již za dveřmi a možná se řada občanů, která nechce volit tradiční politické strany a uskupení, rozhoduje, zda k volbám vůbec jít, zda má smysl volit malá politická hnutí. Každý hlas v každém městě, tedy i v Lomu, má svou váhu a má smysl. Argument, který velké politické subjekty rády používají, a sice že volbou malých politických hnutí a nezávislých kandidátů nic nezměníte a svůj hlas vlastně zahazujete, není pravdivý. Naopak, každý hlas může pomoci vstoupit dalším nezávislým kandidátům do zastupitelstva a každý hlas může posílit možnost změny složení zastupitelstva.

Sdružení Žiju v Lomu je sdružení politického hnutí STAN a nezávislých kandidátů. V předcházejícím volebním období, kdy toto sdružení kandidovalo v komunálních volbách v Lomu, dosáhlo jen na dva mandáty v zastupitelstvu města. Proto také pracovali zástupci sdružení Žiju v Lomu v minulých letech vždy v opozici. Jakákoliv aktivní účast na dění města byla znemožněna rozdělením si pozic v radě města, komisích či kontrolních orgánech pouze z řad vítězné koalice. Chceme být jiní a v případě úspěchu neodmítat žádné návrhy jen proto, že je předložila opozice. Chceme být jiní a chceme umožnit zástupcům opozice účast v kontrolních komisích.

Město Lom se nachází v částečně zdevastované a částečně zrekultivované lokalitě, poznamenané hlubinnou a povrchovou těžbou hnědého uhlí. Zahlazení stop po těžbě bude trvat ještě desetiletí, i přesvědčit zejména mladou generaci, aby se do Lomu stěhovala, není a nebude jednoduché. Aby tu s námi, a nejen mladá generace, chtěla žít, musí mít příležitost k bydlení, k podnikání a práci, musí zde mít pevné zázemí. Proto v našem volebním programu podporujeme zejména individuální výstavbu, rozvoj drobného podnikání, pochopitelně chceme nejen udržet, ale i dále rozvíjet mateřské školy, základní školu a samozřejmě zachovat alespoň stávající rozsah lékařské péče. Ve spolupráci s firmami chceme změnit mediální obraz města. Lom potřebuje vizi, koncepci rozvoje a naší vizí je město příjemné k životu, s dobrým bydlením a zázemím.

Historii a odkaz hornické činnosti je třeba zachovat pro příští generace; ale právě proto, aby už nikdy nedošlo k tak rozsáhlé devastaci přírody, je jedním z bodů našeho volebního programu výroba elektrické energie pro potřeby radnice z obnovitelných zdrojů. Pořízením uložiště elektrické energie dosáhneme menší závislosti na dodavatelích a tím snížíme odběr elektrické energie ze sítě. Je to trend, který se nedá zastavit a bude se stále rozšiřovat. Chceme získat dotace, které uděluje stát pro nákup elektromobilů a ty pak využívat především pro potřeby občanů města, např. k odvozu seniorů na vyšetření k lékaři apod.

I to je, spolu s důslednou kontrolou toho co spalují občané v kotlích, malý krok ke zlepšení ovzduší ve městě.

Naším cílem je získat v těchto volbách větší počet mandátů než minule, abychom znemožnili opakování se současné vládnoucí koalice. Zatím jsme neměli příležitost podílet se na vedení města a realizovat alespoň podstatnou část svého volebního programu. Neříkáme a netvrdíme, že máme patent na rozum. Jsme připraveni naslouchat, diskutovat a snažit se naplňovat reálné požadavky občanů, mezi které patří např. odvoz komunálního odpadu zdarma nebo transparentní a vstřícná veřejná správa. Občané Lomu musí mít možnost vyjádřit otevřeně svůj názor na jednání zastupitelstva, vedení města se nemůže bát jejich dotazů a musí jim naopak umožnit, aby mohli nejen dotazy, ale též svoje návrhy, otevřeně a iniciativně sami předkládat. Proto budeme chtít, budeme-li mít možnost, k závažným a velmi podstatným problémům před vlastním jednáním zastupitelstva přizvat k otevřené diskusi na radnici i naše občany.

Celý náš program si můžete najít na našem facebookovém profilu www.facebook.com\zijemevlomu či na webových stránkách www.zijuvlomu.cz.

Pokud chcete, aby konečně i v Lomu došlo ke změnám ve prospěch většiny, pokud vás zajím, co dýcháte vy a vaše děti, kolik a proč platíte za odpad, přijďte k volbám a volte ty, kteří nezištně nabízejí své zkušenosti, kteří budou hájit zájmy vás všech a ty, kteří jsou transparentní a otevření, kteří nepolitikaří, nekupčí s hlasy a drží slovo.

Kvalita života v Lomu je ve vašich rukou. A není pravda, že ne.

  • Ing. Jaroslav Pjecha
    Žiju v Lomu
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru