Vyjádření ANO 2011 Most k povolební situaci v Mostě: Co říkají jeho zastupitelé na současná vyjednávání?
Město Most. Ilustrační foto
Most

Most – Hnutí ProMOST, ODS a Piráti a Zelení jednali o možné koalici. Piráti a Zelení by do ní rádi přizvali i ANO, jak vyplynulo z jejich vyjádření, ochotu k jednání připustilo i ProMOST. Podle nich ale ANO spolupráci na koaliční úrovni odmítá. Zde je vyjádření ANO 2011 Most k celé situaci.

Přinášíme v celém znění, které našemu on-line deníku poskytla zastupitelka tohoto hnutí a jeho lídr v komunálních volbách:

„Lži jako startovní čára nové vlády v Mostě? To nevidíme jako dobrý začátek. Na prohlášení o povolebním vyjednávání je ještě brzy, neboť hnutí ANO 2011 v Mostě tato jednání ještě neukončilo.

Musíme však reagovat na lži, které rezonují ve všech prohlášeních ostatních stran ve snaze udělat z nás ty „nezodpovědné“. - NIKDY jsme nebyli kontaktováni hnutím ProMOST - NIKDO nám neoznámil, že za hnutí ProMOST budou vyjednávat Piráti a Zelení pro Most - NIKDY a NIKÝM nám nebyla představena tolik zmiňovaná varianta čtyřkoalice: ProMOST + ODS + Piráti a Zelení pro Most + ANO 2011.

Je to klasické: „O nás bez nás“ To jistě potvrdí i Piráti a Zelení pro Most.

NIKDY nepodpoříme vládu ProMOST, což jsme řekli jak před volbami, tak ihned po nich. U nás NE znamená NE! Proč NE? Nikoliv z důvodu osobních animozit, jak je nám neustále předhazováno a je tak velice dobře ovlivňováno vědomí čtenářů. Osobní spory nejsou nepřekonatelné a dají se v rámci zastupování voličů tzv. překousnout. Hlavním důvodem však je vliv a manipulace s tímto hnutím člověkem, který je v zákulisí. Ano, Ing. Jiří Zelenka je důvod, proč hnutí ANO 2011 nebude podporovat „vládu“ jeho hnutí v Mostě. Nenecháme se opět vtáhnout do intrik a pastí tohoto člověka, s kterým máme osobní a velice nepěkné zkušenosti. V koalici jsme již s tímto hnutím (tehdy Severočeši Most) byli a neměla dlouhé trvání právě kvůli prosazování jejich osobních zájmů. Vypisovat je nemusíme, jsou již dlouhodobě známé. Nemíníme se z rozmaru tohoto pána zpovídat u soudních líčení, jako např. bývalá tajemnice magistrátu.

Jakákoliv varianta vlády, kde bude ProMOST je tedy bez podpory hnutí ANO 2011. V tomto názoru jsme dlouhodobě konstantní, a tak nerozumíme tomu neustálému atakování.

Následné komunikaci a dialogu na zastupitelské úrovní se však nezříkáme i přes to, že nás nikdy hnutí ProMOST jako vítěz voleb neoslovilo a ani nevyzvalo k povolebnímu jednání.

Ještě jedna logická vsuvka… pokud bychom s hnutím ProMOST jednali o koalici, tak by bylo rozhodnuto už v neděli po volbách a vznikla by koalice ProMOST + ANO 2011 s 25 mandáty, tedy pohodlnou většinou v zastupitelstvu. Proč tedy vytvářet super koalici, když by nebyla potřeba?

Odpovědnost tedy není na nás, my máme své podmínky jasné už od začátku. Prohlášení vydávaná hnutím ProMOST a ODS vnímáme pouze jako vytvoření většího tlaku na vyjednávací tým Pirátů a Zelených pro Most a vytvoření iluze, že jinou možnost než s nimi jít do koalice nemají. My chceme měnit naše město k lepšímu a jestli to bude z místa koalice, nebo opozice pro nás není podstatné.“

  • Zastupitelé ANO 2011 Most
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru