Vězni v Bělušicích začali vyrábět plyšové hračky pro děti. Každý kousek je originál
Foto: Věznice Bělušice
Most

Bělušice - Odsouzení z Věznice Bělušice v rámci programu zacházení začali vyrábět plyšové hračky. Pod vedením speciální pedagožky Mgr. Tomáškové v průběhu speciálně výchovné aktivity  -Výtvarné techniky vytvořili návrhy a na jejich základě zhotovili šablony pro střih různých plyšových zvířátek.

"Tímto začala výroba slonů, medvídků, soviček, motýlů. Každý výrobek je jedinečný v tom, že má různě barevné kombinace, ozdobné aplikace a liší se ve velikosti a tvaru. Materiál Věznici Bělušice poskytly jako sponzorský dar firmy Kösso Moravská Třebová, která darovala látky a Fibertex Svitavy věnovala vycpávkovinu," přibližuje mluvčí věznice Danuše Vránová.

Během prvního měsíce se vyrobilo již 45 kusů hraček, které budou postupně přibývat. "V předvánočním čase dojde k předávání do různých neziskových organizací a institucí v rámci regionu Věznice Bělušice," dodala Danuše Vránová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru