Muži přespávají pod nákladní rampou, v mrazech je častěji kontrolují
Kontrola bezdomovců v Mostě. Foto: Michal Hrdlička
Most

Most - Hlídky strážníků Městské policie Most provádí v těchto velice mrazivých večerech větší a častější kontroly venku spících lidí bez střechy nad hlavou.

Jinak tomu nebylo ani v noci ze středy na čtvrtek v ulici Růžová, kde přespávají pod nákladní rampou dva pro strážníky velice znamí bezdomovci.

Strážníci oba muže ztotožnili a zkontrolovali, zda po nich nepátrá Policie ČR. Poté místo opustili.

Pokud chcete mosteckým bezdomovcům pomoci, můžete. Městská policie Most vyhlásila druhý ročník vánoční sbírky zimního ošacení pro lidi bez přístřeší: Daruj a zahřej. Sbírka končí 20. prosince 2018, poté bude vybrané oblečení předáno na vánočním setkání, na kterém dostanou lidé bez domova nejen teplé jídlo a oblečení, ale také radu od partnerských společností, jak mohou svoji situaci řešit. Zapotřebí je zejména zimní oblečení pro muže a ženy - teplé ponožky, zimní boty a bundy, zateplené kalhoty, termo prádlo, šály, čepice, rukavice, spacáky a deky (vše čisté, vyprané). Věci, které nebudou využity pro lidi bez domova, budou k dispozici dalším potřebným lidem. Vítané je i teplé oblečení pro děti.

Kam lze věci přinést

  • K SRDCI KLÍČ O.P.S., AZYLOVÝ DŮM PRO MUŽE, LUDOVÍTA ŠTÚRA 2504/4, MOST, KDYKOLIV BĚHEM DNE
  • CHARITNÍ ŠATNÍK, JANA KŘÍŽE 846/21, MOST, VE VŠEDNÍ DNY OD 7:00 DO 15:00 HODIN
  • AZYLOVÝ DŮM PRO ŽENY A MATKY S DĚTMI V TÍSNI, MIKOLÁŠE ALŠE 3274, KDYKOLIV BĚHEM DNE
  • SLUŽEBNA ASISTENTŮ PREVENCE KRIMINALITY MĚSTSKÉ POLICIE V PASÁŽI U LVA, UL. RADNIČNÍ, MOST, PONDĚLÍ A STŘEDA OD 12 DO 15 HOD.
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru