Cítite se v Mostě bezpečně? Obyvatelé mohou ovlivnit práci městské policie
Ilustrační foto
Most

Most - Městská policie Most již podruhé připravila průzkum pocitu bezpečí mosteckých občanů, jehož cílem je získat od občanů informace, na jaké priority v oblasti bezpečnosti se má vedení města a městská policie zaměřit v příštím roce.

Po vyhodnocení průzkumu bude město směřovat priority v oblasti bezpečnosti podle potřeb různých skupin obyvatel a také upravovat práci strážníků a pracovníků prevence kriminality tak, aby došlo ke zvýšení pocitu bezpečí všech občanů města na různých místech a realizovaly se žádoucí a hlavně smysluplné projekty a opatření.

„Zjednodušeně řečeno se z průzkumu pocitu bezpečí dozvíme, čím můžete mosteckým občanům nejvíce pomoci, co je nejvíc trápí. V loňském roce jsme například na základě průzkumu zřídili služebnu asistentů prevence kriminality na nádraží a v bloku 525 a zvýšili jsme ostrahu v parcích, protože jsme zjistili, že se lidé na těchto místech necítí bezpečně,“ uvedl ředitel Městské policie v Mostě Jaroslav Hrvol.

Jako lokality, kde se cítí nejméně bezpečně, občané v loňském průzkumu označili lokalitu stovek a M. G. Dobnera. Do těchto lokalit městská policie umístila v roce 2018 čtyři nové kamerové body s nočním viděním a se záznamem. Ty pomohou jako důkazní materiál při projednávání přestupků a trestných činů, ale také jako prevence a pomohou pocit bezpečí obyvatel zvýšit.

"Samozřejmě nelze vyřešit všechny problémy, které obyvatele města tíží, ale průzkumem získáme přehled o stěžejních problémových oblastech. A tam, kde to je možné, můžeme pomoci právě díky tomu, že o těch problémech víme,” vysvětlil Jaroslav Hrvol.

Porovnání výsledků průzkumů také pomůže ukázat, kde se podařilo pocit bezpečí občanů zlepšit a sledovat tak dlouhodobě vývoj pocitu bezpečí obyvatel i bezpečnostní situace ve městě Most z pohledu lidí, kteří v něm žijí.

Dotazník je možné vyplnit on-line z počítače mobilu či tabletu na tomto odkazu. Jeho vyplnění zabere přibližně 7 až 10 minut. Dotazníky jsou k dispozici také v tištěné formě a jsou k vyzvednutí na sběrných místech, kam je také mohou respondenti anonymně vhodit do připravených schránek.

Sběrná místa:

  • Turistické informační centrum, Radniční 1/2 , Most - otevřeno pondělí až pátek 9:00 – 17:00, kde je možné dotazník vyzvednout v tištěné podobě.
  • Informační recepce magistrátu, Radniční 1/2 , Most – otevřeno pondělí, středa 8:00-17:00, úterý, čtvrtek, pátek 8:00-15:00.

Dotazník mohou občané vyplnit do 4. ledna 2019.

  • Veronika Loucká
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru