Chystá se demolice tohoto panelového domu. S milionovými náklady má pomoci stát
Napůl vybydlený panelový dům v Chanově. Foto: Michal Hrdlička
Most

Most - Město Most by rádo získalo dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj (MMR) na likvidaci bloku 3 na chanovském sídlišti, který je v dezolátním stavu.

Informovalo o tom vedení města Mostu. Projektová dokumentace na demolici objektu by měla být hotova v lednu příštího roku. Náklady na demolici jsou odhadovány na 6,5 milionu Kč, ale dá se předpokládat, že vysoutěžená cena bude nižší než projektová. Pokud Most uspěje se žádostí o dotaci, může získat až sedmdesát procent potřebné částky.

Radní doporučili zastupitelům schválit předložení žádosti o dotaci na demolici bloku 3 do programu Ministerstva pro místní rozvoj. To pomohlo Mostu se zbouráním už několika vybydlených domů v problémových lokalitách.

Blok tři není ještě zcela vybydlení, v jedné jeho polovině stále žijí lidé. Ty město zřejme nastěhuje do jiných bytů v rámci sídliště. O dříve zvažovaném novém kontejnerovém bydlení se stále diskutuje, Most se této myšlenky zcela nezříká, ale zvažuje i jiné varianty.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru