Silničáři zveřejnili, kdy dodělají čtyřpruh mezi Mostem a Chomutovem
Místo s chybějícím mostem přes železniční koridor. Foto: e-deniky.cz
Most

Třebušice – Necelých jeden a půl kilometru silnice chybí, aby byl kompletní čtyřpruh mezi Chomutovem a Mostem, a kromě průtahu Bílinou až do Teplic. Jde o úsek u bývalých Třebušic. Stavba už začala, dokončena bude v příštím roce.

Území je pro stavbu je geologicky složité, v minulosti bylo zasaženo těžbou uhlí. Proto je zde nutné provést sanaci dvou důlních komor a věnovat zvýšenou pozornost zakládání stavby. Je nutné vybudovat složitou mimoúrovňovou křižovatku a postavit jeden nový most. I proto má být dílo hotové až v listopadu roku 2019.

„Hlavním důvodem zkapacitnění silnice I/13 je jednak poměrně silné dopravní zatížení zejména nákladní dopravou, a také snaha o homogenizaci silničního tahu I. třídy jako hlavní podkrušnohorské magistrály,“ uvedlo Ředitelství silnic a dálnic při prezentaci realizovaných a připravovaných staveb.

Co vše se v Třebušicích staví? V rámci této stavby bude dobudována dvoupruhová komunikace (přemostění železniční trati), jako pravá část čtyřpruhu ve směru do Mostu. Za přemostěním dojde k odklonu nově budovaného čtyřpruhu mimo stávající silnici I/13, vpravo ve směru na Most, do prostoru bývalé výsypky lomu Vrbenský. Tam bude vybudována trubkovitá mimoúrovňová křižovatka, jejíž jednu větev bude tvořit přeložka silnice III/01314. Protisměrným obloukem se čtyřpruhová komunikace vrátí do stávající trasy a napojí se na již vybudovaný čtyřpruhový úsek směrem k Mostu.

2412trebusice2

Mimoúrovňová křižovatka Třebušice je logickým pokračováním výstavby a modernizace silničního tahu I/13 (E 442), který spojuje důležitá průmyslová centra na severu Čech – Chomutov, Most, Teplice, Ústí nad Labem. Odstraněním dopravní bodové závady dojde k ucelení čtyřpruhového uspořádání silnice I/13 v úseku od Chomutova do Teplic (mimo průtahu Bílinou).

Stavba byla vzhledem k nedostatku finančních prostředků rozdělena na dvě etapy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru