OBRAZEM: Začala hloupá silvestrovská zábava? V Mostě v neděli večer vyjížděli hasiči
Zásah mosteckých hasičů u hořícího kontejneru. Foto: Michal Hrdlička
Most

Most – Jednotka mosteckých hasičů vyjížděla v půl osmé večer k požáru do Šeříkové ulice v Mostě.

Za blokem 532 došlo ke vzplanutí kontejneru na komunální odpad. Hasiči po příjezdu na místo nasadili na uhašení jeden vodní proud a požár zlikvidovali.

Kontejner byl požárem částečně poničen. Hasiči ale uchránili okolostojící popelnice.

Foto

V souvislosti s oslavami příchodu nového roku hasiči tradičně po celé republice zaznamenávají zvýšený počet výjezdů. „Bohužel každý rok nechtěné následky zábavní pyrotechniky zaměstnávají hasiče i zdravotnickou záchrannou službu. Počet požárů způsobených zábavní pyrotechnikou v posledních letech výrazně vzrostl a způsobené škody se pohybují v řádech milionů korun. Nejčastěji hoří trávní porosty, kontejnery s odpady, okrasné keře nebo věci na balkonech. V poslední době dochází i k zapálení odstavených aut a objevují se i případy vyhořelých bytů, do kterých vlétly zapálené světlice,“ uvádí tisková mluvčí Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Nicole Zaoralová.

Příčiny požárů jsou většinou dobře známy: lidská neopatrnost a nedbalost, nesprávná manipulace se zábavní pyrotechnikou a nedodržování bezpečnostních doporučení. V mnoha případech je na vině i nadměrná konzumace alkoholu, která způsobuje, že lidé přestávají být dostatečně ostražití.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru