Dopravní podnik na Mostecku řeší nedostatek řidičů, zvýšil mzdy
Autobus mosteckého dopravního podniku. Ilustrační foto
Most

Most, Litvínov – Nedostatek řidičů stále řeší Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova. „Od počátku roku byly řidičům autobusů navýšeny mzdy, abychom částečně zamezili jejich odchodům k jiným zaměstnavatelům,“ řekl ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský.

Jak dodal, ke zvýšení mezd by nedošlo, kdyby se o něj částečně nepostarali akcionáři dopravce. „Chtěl bych proto oběma akcionářům – městu Most a městu Litvínov - poděkovat, bez jejich pomoci a vstřícnosti bychom byli v daleko složitější situaci. Budu jen doufat, že pomohou i v dalším období,“ dodal Dunovský.

Společnost dělá i další kroky, aby řidiči byli spokojeni a neuvažovali o odchodu. „Poskytujeme různé benefity i pobídky. Zajistili jsme například autobus autoškoly s automatem, abychom si mohli sami vychovávat řidiče. Po dohodě jim také pomůžeme s úhradou autoškoly a profesního průkazu,“ řekl Dunovský.

Díky získané dotaci došlo v minulém roce k proškolení všech zaměstnanců, kteří si tak zvýšili své znalosti a kvalifikaci. „Uvažujeme již o dalším vzdělávání, pracujeme na získání dotace,“ dodal Dunovský.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru