OBRAZEM: Odsouzení z Bělušic vyrábějí plyšáky. Dostaly je děti z mostecké nemocnice
26.3.2019 Slavnostní předání plyšáků Nemocnici Most. Foto: VSČR
Most

Most, Bělušice - Ředitel Věznice Bělušice plk. Mišák v úterý slavnostně předal vedení nemocnice v Mostě další plyšové hračky vyrobené odsouzenými ve Věznici Bělušice.

Ředitel nemocnice MUDr. Najman a primářka dětského oddělení MUDr. Váchová, kam bylo 60 kusů hraček určeno, velice ocenili kvalitu a různorodost typů plyšáků a zároveň požádali věznici o možnost ušití čepiček pro novorozence, kterých má dětské oddělení nedostatek. I přes skutečnost, že věznice má v současné době pracovně zařazeno již 62% odsouzených, bude se snažit vedení věznice k této činnosti využít pracovně nezařazené odsouzené.

Výroba plyšových hraček byla zahájena ke konci roku 2018 díky firmám Fibertex Svitavy a Kösso Morovská Třebová, které pravidelně dodávají materiál na šití hraček a též jednorázovým dodavatelům látek, které věznice získala díky zveřejnění tohoto projektu. Této činnosti se v rámci programu zacházení věnují odsouzení bez nároku na finanční odměnu.

Vězni vyrábějí skřítky, medvídky, pejsky, želvičky, žraloky, motýly apod., každý výrobek je jedinečný, neboť má různě barevné kombinace a je odlišný ve zdobení. V letošním a loňském roce bylo již vyrobeno a následně předáno před 250 kusů plyšáků. Tato činnost bude i nadále pokračovat, jelikož ze strany neziskových organizací, kterým věznici výrobky předává, je velký zájem.

  • Autorka: Danuše Vránová
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru