Ředitelka základní školy v Chanově převzala v Mostě Medaili hejtmana Ústeckého kraje
Hejtman Oldřich Bubeníček, Monika Kynclová s medailí a náměstkyně mosteckého primátora Markéta Stará. Foto: Ústecký kraj.
Most

Most - Monika Kynclová, ředitelka Základní školy Most v Chanově, převzala na mosteckém magistrátu z rukou hejtmana Oldřicha Bubeníčka Medaili hejtmana Ústeckého kraje, pamětní list a pozornost ve formě českého granátu.

Ocenění získala po právu. V chanovské škole působí 33 let, od roku 2005 pak ve funkci ředitelky. Snaží se o zlepšení podmínek v tamní lokalitě a přístupu ke vzdělávání sociálně slabších obyvatel. „Není za mnou vidět tolik práce, že by naše děti měly středoškolské vzdělání. Podaří se nám vypiplat tak jedno, dvě děti za pár let, které něčeho v budoucnu dosáhnou. Musíme se zkrátka radovat z maličkostí,“ řekla skromně Monika Kynclová.

Ve škole je na 179 žáků 16 učitelek. „Kdybych okolo sebe neměla tak skvělý tým lidí, co mám, sama bych to rozhodně nezvládla,“ děkovala učitelkám a dalším pracovníkům chanovské školy. Tu nedávno navštívil také hejtman Bubeníček společně s Výborem pro sociální politiku Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. „Když jsem poslouchal poutavé povídání paní ředitelky o tom, co všechno pro děti dělá, že k dětem musí přistupovat jinak než učitelky v jiných mosteckých školách, rozhodl jsem se pro udělení medaile,“ uvedl důvod ocenění Bubeníček s přáním, aby ředitelce chuť do práce ještě nějaký rok vydržela.

Monika Kynclová kromě učení také získává pro školu a žáky finanční prostředky skrze dotační a nadační programy a fondy. Především na podporu integrace romské komunity, programy prevence rizikového chování, podporu mimoškolních aktivit. Spolupracuje s Domem romské kultury, s občanským sdružením Aver Roma, Městskou policií Most a oblastní Charitou v Mostě.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru