V září usedne do lavic téměř 700 dětí. Největší zájem byl o 7. základní školu
7. ZŠ v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Na jedenácti základních školách zřízených městem proběhly ve dnech 4. a 5. dubna zápisy do prvních tříd. Většina dětí přicházela k zápisu s úsměvem i se zvědavostí. Informují o tom Mostecké listy.

Na některých byla vidět nervozita a jiní plnily úkoly se suverinitou. Spousty rodičů nenechalo nic náhodě a k zápisu se svými ratolestmi dorazilo hned první den, aby nezmeškali šanci jejich umístění do jimi zvolené školy. Do základní školy v ulici Václava Talicha (4. ZŠ) a Okružní ulici (18. ZŠ) zavítala osobně také náměstkyně primátora Markéta Stará.

K zápisu se dostavilo celkem 801 dětí, z nich však bylo 157 dětí, kterým byl u předchozího zápisu povolen odklad školní docházky (včetně dětí z jiných obcí). Z jiných obcí se do mosteckých škol zapsalo 57 budoucích prvňáčků.

„Největší zájem měli rodiče s dětmi o 7. ZŠ v ulici Jakuba Arbesa, kam se přišlo zapsat 104 dětí, z toho ale bylo 61 dětí z jiného než spádového obvodu a 9 dětí z jiné obce,” sdělila Mosteckým listům náměstkyně primátora Markéta Stará.

Rodiče 26 dětí přišli k zápisu na více škol, někteří dokonce na tři. „Kolik dětí v září skutečně usedne do prvních tříd, ale zatím není jasné. Podle školského zákona je zákonný zástupce povinen přihlásit dítě k zápisu k povinné školní docházce v době od 1. do 30. dubna. Budeme čekat na informace od škol jiných zřizovatelů, zda některé děti z Mostu nebyly zapsány k nim. Poté budeme zjišťovat, kolik budoucích prvňáčků k zápisu vůbec nepřišlo. Předpokládáme, že ve školním roce 2019/2020 by mohlo být otevřeno 25 prvních tříd,” říká vedoucí oddělení školství mosteckého magistrátu Petra Trojnová. (vyd)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru