OBRAZEM: Dva silniční mosty v okolí Mostu rostou, třetí zmizel
Silniční most v Nemilkově. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Dopravu na Mostecku v jednu chvíli komplikuje demolice a výstavba hned tří silničních mostů. Všechny byly ve špatném stavu.

Stavbaři pracují na novém mostě přes říčku Srpinu v Nemilkově. Rozebrali starou mostovku, zpevnili základy a kameny vyspravili pod mostem koryto potoka. Silnice z Mostu k elektrárně Počerady je zde zcela uzavřena, přes osadu obce Lišnice nevede jiná cesta, pouze pro pěší. Objížďka vede přes Havraň. Povolení k uzavření mostu vydal mostecký magistrát do konce letošního října.

0505most2

Stavba mostu do Rudolic. Foto: Oldřich Hájek

Úplná demolice čekala silniční most mezi městem a jeho částí Rudolice. Obří jeřáb zde snesl desítky tun těžké kusy mostovky, zmizely podpěrné sloupy. Pro pěší a cyklisty vznikla alespoň provizorní lávka, jinak motoristé musí využívat nyní jedinou příjezdovou trasu od mosteckého děkanského kostela. Nový most už se tam rýsuje. Hotovo by mělo být do poloviny července, podle vydaného povolení.

0505most3

Demolice mostu pod Hněvínem. Foto: Oldřich Hájek

Spousta práce čeká stavbaře ještě na opravách nejrušnějšího mostu na silnici I/27 mezi Zálužím a Mostem pod Hněvínem. Jeho stav byl již neúnosný a po uzavírce jednoho jízdního pruhu, která trvala dlouhé měsíce, byl pro dopravu uzavřen zcela. Nyní končí demolice jeho první části. Vyroste úplně nová stavba. Lidé jedoucí z Litvínova ve směru na Most jezdí nyní zobousměrněným spodním dvoupruhem. Kdo jede po silnici I/13 na Chomutov, musí objížďkou přes Komořany. Krajský úřad vydal povolení k uzavírce do letošního srpna. Je ale nepravděpodobné, že do té doby vyroste nová stavba. Její začátek se totiž zdržel.

Připravuje se také stavba nového silničního mostu u Komořan na silnici I/13. Bude navazovat na novou mimoúrovňovou křižovatku Třebušice, díky které bude čtyřproudovka mezi Chomutovem, Mostem a Bílinou již v celé délce. Vloni na Mostecku vznikly také dva zcela nové mosty, které leží na ještě neotevřené silnici z Mostu do Mariánských Radčic. Lanový najdete u muzea, další překonává odpadní potrubí z chemičky u odkaliště nedaleko skládky Celio.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru