Řidič z Mostecka může jít za předjížděcí manévr na deset let do vězení! Vybrzdil náklaďák, ten do něj narazil
Ilustrační foto
Most

Most, Libčeves - Obvinění z trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a poškození cizí věci si vyslechl 42letý řidič osobního vozidla. Tomu je kladeno za vinu, že měl u obce Libčeves takzvaně vybrzdit nákladní vozidlo a tím způsobit dopravní nehodu.

Podle informací měl řidič předjet nákladní vozidlo v místech, kde mu to dopravní značení neumožňovalo. "Bez dodržení bezpečné vzdálenosti se měl prudce zařadit před předjížděné vozidlo a údajně následovalo také bezdůvodné brždění téměř až do zastavení. Podle výpovědi poškozeného se již nedalo střetu zabránit, a to i přes jeho intenzivní brzdění," uvedla lounská policejní mluvčí Irena Pilařová.

Řidič osobního auta měl následně vystoupit a častovat druhého muže nadávkami. Potom z místa nehody odjel. Policistům se podařilo ještě tentýž den neukázněného řidiče dohledat. Ve výslechu se hájil tím, že ho nákladní auto na křižovatce ohrozilo a dokonce mu poškodilo auto. Když nákladní automobil dojel, snažil se prý na sebe upozornit a proto ho i předjel. Pokud se u soudu prokáže řidičova vina, mohl by jít do vězení až na deset let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru