Komentář primátora Jana Paparegy: Dycky Most! A co dál?
Jan Paparega.
Most

Asi nikdy nebylo jméno našeho města skloňovanější než od začátku tohoto roku. Respektive od chvíle, kdy Česká televize začala vysílat seriál s názvem Most! Tvůrcům musím poděkovat, není slavnějšího města v České republice. Ostatně Richard Müller to na plese města také zmiňoval. Ačkoliv seriál skončil, o placky a trička je stále v turistickém informačním centru zájem. Ale co bude dál?

Když jsem sledoval každý týden vysílání České televize, tak jsem se v mnoha momentech přistihl, že se skutečně od srdce směji. Jak šel čas, tak jsem sledoval, jak se seriál těší velké oblibě a to nejen u místních, ale i u široké veřejnosti. Hlášky, které jsou dnes již, troufnu si říci kultovní, rezonovaly nejen při různých jednáních, ale například jsem je zaslechl i na dovolené v zahraničí. Celá země směřovala svůj zrak každé pondělí do našeho města a ihned po ukončení série se do Mostu vydala vládní delegace, společně se zástupci kraje a místních organizací. A zde přichází možná odpověď na otázku v titulku. Co dál? Dokáže dílo pánů Jana Prušinovského a Petra Kolečka přimět konečně vládu České republiky, aby městům jako je Most začala systematicky pomáhat? Přenesou se dlouhé debaty od stolů až k nám do města? Vyslyší již konečně naše volání po změně systému v oblasti vyplácení sociálních dávek? Pomůže nám popularita k získání finančních prostředků potřebných k odkupu bytových jednotek zpět do vlastnictví města? Jsem založením optimista a budu věřit, že ano.

V seriálu bylo mnohokrát vidět, že když se chce, tak to jde. Doufám, že budeme představitelům naší země konečně stát za to, aby nás brali vážně, a nikoli aby jen planě slibovali. Nikdy v minulosti jsme neměli tolik pozornosti, které se nám dostalo v uplynulých měsících. Tvůrcům se podařilo s nadsázkou představit naše město, které historicky utrpělo velké šrámy na těle i duši. Na politické reprezentaci je nyní, aby podala lék.

Dycky Most!

  • Jan Paparega, primátor města Mostu
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru