OBRAZEM: Příroda si bere autobusové nádraží. Připomíná evakuovaná místa u elektrárny Černobyl
Tady už autobus nezastavil hodně dlouho. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Boom turismu zažívá městečko Pripjať blízko jaderné elektrárny Černobyl na Ukrajině po odvysílání stejnojmenné minisérie z produkce HBO. A na internetu se objevují desítky a desítky nových snímků z opuštěného města, které více a více pohlcuje příroda. Ale podobné místo máme i v Mostě. Naštěstí bez radioaktivity.

Jinak by se zde mohly klidně scény do postapokalyptického filmu natáčet, a filmaři by ani neměli moc práce s kulisami. Takhle prostě někdy dopadá soukromý majetek.

Bývalé autobusové nádraží s desítkami stanovišť totiž není v majetku města, jak si někteří lidé myslí. A magistrát tak má jen omezené možnosti, jak zakročit. Některá místa na nádraží totiž začínají být nebezpečná. Je veřejně přístupné a kdokoliv se může propadnout do odkrytých kanálů, komukoliv se může na hlavu zřítit světlo visící na vlásku. Tedy vlastně na drátku.


Psali jsme:


Aktuálně je areál v nabídce realitky. Plocha o rozloze více než 13 tisíc metrů čtverečných je nabízena k pronájmu. Vychvalovány jsou její přednosti, ve skutečnosti jde ale o zdevastovanou lokalitu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru