Za snížené viditelnosti jsou chodci bez reflexních prvků ve větším ohrožení. Ilustrační foto
Most

Litvínov - Chodec bez povinných reflexních prvků je po setmění pro řidiče mnohem hůře viditelný, než člověk se světlo odrážejícími doplňky. Přesto někteří stále riskují a na cestu se nevybavují tak, jak by měli.

Hlídka litvínovské městské policie zastihla v nočních hodinách na silnici mezi Litvínovem a Horním Jiřetínem chodce bez reflexních prvků. Jednalo se o cizince, který šel na ubytovnu v Mostecké ulici.

Muži strážníci vysvětlili povinnost nosit reflexní prvky. Zastavili také dva cyklisty bez řádného osvětlení. I tento případ řešili domluvou.

1908relfexni

Reflexní prvky, které mohou chodci používat. Foto: Policie ČR

Co říká zákon: „Pohybuje-li se chodec mimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo po okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, je povinen mít na sobě prvky z retroreflexního materiálu umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích.“

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru