Muž vytasil nůž a bodl ochranku v mosteckém supermarketu! Policisté ho chytili v bytě na sídlišti
Ilustrační foto
Most

Most - Dobrou práci odvedli policisté hlídkové služby spolu s kolegy obvodního oddělení Most Zahradní a kriminalisty. Podařilo se jim jednak odhalit totožnost muže, který měl napadnout nožem pracovníka ostrahy mosteckého supermarketu krátce po krádeži a posléze ho i vypátrat.

V úterý ho policisté zadrželi v jednom bytě na sídlišti Zahradní. "Muž ve věku 34 let měl v neděli v poledne v prodejně na sídlišti Zahradní v Mostě odcizit drogistické zboží za 284 korun, které si ukryl do tašky a následně odešel z prodejny bez zaplacení. Pracovník ostrahy ho zastavil jako podezřelého a vyzval ho k vrácení věcí. Muž mu nechtěl vydat tašku s lupem a zrychloval svoji chůzí a poté ostraze vyhrožoval bodnutím. Pracovník prodejny opakovaně požadoval vrácení lupu, když na něj náhle a nečekaně podezřelý zaútočil s nožem v ruce a bodl ho do paže. Pak i s nožem z místa rychle zmizel," sdělila k událostem mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Napadený skončil se zraněním v nemocnici s bodnou ránou, která si vyžádá operativní zákrok s dobou léčením déle jak 42 dní. Vyšetřovatel nyní muže obvinil z přečinu výtržnictví, krádeže a zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

Za podobné jednání byl obviněný již v posledních třech letech potrestán a trest vykonal letos v květnu. "Vyšetřovatel podal podnět k vazebnímu stíhání obviněného. Tomu za toto jednání hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let," doplnila tisková mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru