AKTUÁLNĚ OBRAZEM: Rychlík z Mostu smetl na přejezdu osobní auto. Na stejném místě, jako v létě!
Nehoda na přejezdu v Hořeticích. Foto: Michal Hrdlička
Most

Hořetice - V neděli krátce před polednem došlo ke srážce osobního vlaku a auta na železničním přejezdu v obci Hořetice na Žatecku. K havárii došlo na stejném místě jako v létě. I tentokrát vozidlo smetl rychlík z Mostu na Plzeň.

Ač vypadala nehoda hrozivě, obešla se pouze s lehkým zraněním. Na místo přivolané osádky zdravotnické záchranné služby převážely k dalšímu vyšetření celkem čtyři osoby, z toho tři nezletilé děti. Zraněna byl pouze dospělý člověk, děti jsou převáženy k dalšímu pozorování. V autě jelo v době střetu pět osob.

"V úseku Blatno u Jesenice - Most je do odvolání zavedena náhradní autobusová doprava. Očekávejte značná zpoždění," uvedla dopravní společnost GW Train Regio, která mezi Mostem, Žatcem a Plzní provozuje rychlíky.

Na místo se dostavila náhradní autobusová doprava, která musela z místa převézt cestující do železniční stanice Žatec. Ve vlaku bylo 21 cestujících. Z vlaku všechny cestující vyvedli hasiči, kteří je přes špatně přístupný terén dovedli k náhradnímu autobusu.

Vlak zastavil od místa srážky přibližně 400 až 600 metrů daleko. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Žatec, Bítozeves a jednotka drážních hasičů z Chomutova.

Na stejném místě došlo k havárii již v červenci. V důsledku střetnutí tehdy vlak vykolejil, zraněny byla řidička osobního auta. Škoda byla vysoká, přesáhla dvacet milionů korun. Trať opravovali několik dní. Fotogalerii z prázdninové nehody jsme přinesli zde.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru