Buďte vidět! Policisté mezi obcemi na Mostecku kontrolovali, zda mají chodci reflexní prvky
Policejní kontrola na Mostecku. Foto: Policie ČR
Most

Mostecko - Včera v podvečer na Mostecku proběhla dopravně preventivní akce, která byla zaměřena na viditelnost chodců. Ti dle policejních statistik patří mezi nejohroženější účastníky silničního provozu.

Policisté sledovali, zda chodci jsou v místech, kde byla snížena viditelnost, dobře vidět. "Dle zákona o provozu na pozemních komunikacích pohybuje-li se chodec mimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo po okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, je povinen mít na sobě prvky z retroreflexního materiálu umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích," přibližuje mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Dopravní policisté chodce kontrolovali mezi obcemi a těm připomínali tuto povinnost. Ti, kteří neměli na sobě žádný reflexní prvek, získali od hlídky reflexní pásky. Preventivní akce obdobného charakteru budou pokračovat i v následujícím podzimním a zimním období.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru