Budoucí ekonomové složili Uhelnou maturitu
Budoucí ekonomové složili Uhelnou maturitu.
Most

Most - Po studentech litvínovského gymnázia složili letos Uhelnou maturitu i studenti Ekonomického lycea z VOŠ, OA, SPgŠ a SZŠ Most. V nabídce grantového programu Chytré hlavy pro Sever Vršanské uhelné patří k nejoblíbenějším, protože spojuje zajímavé exkurze, týmovou práci a lákavou odměnu.

Účastníci navštívili lom Vršany, teplárnu v Komořanech, elektrárnu v Počeradech, Podkrušnohorské technické muzeum, výzkumný ústav pro hnědé uhlí i vysokou školu báňskou, kde je doprovázeli zaměstnanci mosteckého ekologického centra, které Uhelnou maturitu připravuje pod záštitou těžební společnosti. Poznatky získané při exkurzích, doplněné o další samostatně vyhledané informace, využili v závěrečných prezentacích, které předvedli před odbornou porotou. Z pěti soutěžních týmů se nejvíce líbil výkon Kristiny Dlubalové, Kateřiny Kuzmové a Marka PhamDuy, kteří hovořili o historii těžby uhlí na Mostecku. Od Vršanské uhelné získali pětitisícovou poukázku do jednoho z největších českých e-shopů s elektronikou.

Všichni účastníci Uhelné maturity obdrželi absolventský certifikát a drobný dárek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru