VÍTE, ŽE... Budovatelka má své vlastní webové stránky a připravuje se její proměna
Třída Budovatelů v Mostě. Foto: e-mostecko.cz
Most

Most - Třída Budovatelů, hlavní dopravní tepna města Mostu, se připravuje na proměnu své podoby. Její centrální část se má do budoucna proměnit v příjemnější místo. Obyvatelé Mostu mohou nyní v rámci příprav soutěže vyplnit on-line dotazník, díky kterému může město Most získat cenné informace a promítnout je do zadání.

Proměnit se má část třídy od Prioru k bývalému Rozkvětu, a to včetně přilehlých chodníků a veřejných prostor. Protože se jedná o významný a intenzivně využívaný veřejný prostor, rozhodlo se vedení města Mostu jít cestou architektonické soutěže.

Lidé sem často chodí na nákupy, na úřady, za kulturou, je zde důležitý dopravní uzel a v neposlední řadě zde řada lidí také bydlí. Soutěžící architekti budou mít za úkol navrhnout jak celé území upravit, aby se z něj stalo příjemnější místo a lidé se v něm měli důvod zastavit, ne jím pouze v rychlosti projít. Architektonická soutěž městu umožní vyzvat k řešení tohoto prostoru ty nejlepší ateliéry a vybrat si tak z širší nabídky návrhů, což běžně využívaná zadávací řízení neumožňují.

191125_axonometriev3

V současné době probíhá sociologické šetření, díky kterému může město získat informace od obyvatel a promítnout je do zadání. Tým vedený společností AGORA CE připravil dotazník, který mohou obyvatelé Mostu do 15. 12. 2019 vyplnit online na webových stránkách Budovatelky zde.

Zde se budou průběžně objevovat také další informace o soutěži a jejích výsledcích, které by měly být známy v září 2020.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru