Krajská zdravotní uspořádala odborný seminář 13. Mostecký pediatrický den
Krajská zdravotní uspořádala odborný seminář 13. Mostecký pediatrický den. Foto zdroj: KZČR
Most

Most - V konferenční místnosti restaurace Benedikt v Mostě proběhl 20. listopadu regionální odborný seminář 13. Mostecký pediatrický den.

Akci uspořádalo Dětské a dorostové oddělení a Perinatologické centrum Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z., jejím odborným garantem byla primářka mosteckého oddělení MUDr. Marie Váchová.

Náhlé příhody břišní u dětí, zobrazovací metody u dětských NPB a úrazy hlavy u dětí byly tématy přednášek v první části semináře. Mezi přednášejícími byli také specialisté z renomovaných pracovišť - MUDr. Martin Vyhnánek z Kliniky dětské chirurgie Fakultní nemocnice Motol (FNM) a MUDr. Zuzana Holubová z Kliniky zobrazovacích metod FNM. Své zkušenosti s touto problematikou přiblížily v panelu kazuistik, druhé části programu, lékařky mosteckého dětského a dorostového oddělení.

„Akce se zúčastnili zdravotníci nejen z nemocnic společnosti Krajská zdravotní, ale také z dalších okolních zdravotnických zařízení napříč Ústeckým krajem. Účastníci, kterých se sjelo 74, si kvalitu jednotlivých příspěvků, jejichž odborná úroveň stále stoupá, pochvalovali. Děkuji všem, především těm, kdo se aktivně zapojili do diskuze a těším se na příští 14. ročník akce,“ uvedla v souvislosti s hodnocením letošního Mosteckého pediatrického dne primářka MUDr. Marie Váchová.

Dětské a dorostové oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z., poskytuje široké spektrum zdravotní péče o novorozence, děti a dorost nejen z okresu Most, ale i z přilehlých regionů. Svým rozsahem a zaměřením oddělení zajišťuje jak péči o neodkladné stavy včetně komplexní resuscitační péče, tak i standardní diagnostickou a léčebnou péči o děti a dorost ve většině pediatrických podoborů.

Perinatologické centrum, které zabezpečuje specializovanou péči o novorozence všech váhových kategorií, je jedním z 12 pracovišť v České republice. Nedílnou součástí je transportní služba a banka mateřského mléka. Ambulantní část oddělení pokrývá podstatnou část pediatrických subspecializací.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru