OBRAZEM: Statečný muž z Mostu spolu se strážníky zachránili 94 letého seniora z hořícího bytu
Strážníci zachraňují seniora. Foto: MP Most
Most

Most - Při hlídkové činnosti si dne 19. prosince v 10:17 hod. v ulici J. Skupy motohlídka strážníků Městské policie Most všimla hustého černého kouře, který vycházel ze dvou oken v přízemí. V jednom z oken pak viděli strážníci muže, který se pokoušel vyprostit osobu, která se nacházela v hořícím bytě. Strážníci okamžitě zastavili vozidlo a přes radiostanici vyrozuměli operační středisko městské policie.

Dozorčí útvaru ihned vyslal na místo události všechny motohlídky strážníků a informoval operátora Hasičské záchranné stanice, který sdělil, že již má informaci o požáru nahlášenou.

Zasahující strážníci přistavili k oknu teleskopický žebřík, který je součástí vybavení služebního vozidla městské policie. Jeden ze strážníků vylezl po žebříku do okna ve zvýšeném přízemí a pokoušel se spolu s dalším pomáhajícím mužem osobu z hořícího bytu vysvobodit. Mezitím na místo přijely další motohlídky strážníků a zapojily se do záchranné akce.

Čtyřiadevadesátiletý senior neměl dost sil na to, aby se zasahujícími spolupracoval a přelezl sám na žebřík, a také měl strach se pustit zábradlí za oknem. Strážník proto vstoupil do hořícího bytu a seniora se poté oběma mužům podařilo zdvihnout.

"Museli ho však přesvědčit, aby se pustil a věřil jim. To se podařilo a muže tak mohli předat pěti strážníkům, kteří jej dole zachytili. Strážníci následně provedli pohledem přes okna kontrolu hořícího bytu, zda se v něm nenachází další osoba. Majitel bytu strážníkům sdělil, že byl v bytě sám," uvádí mluvčí strážníků Veronika Loucká.

Strážníci poskytli seniorovi první pomoc klidněním jeho stavu a pomáhajícímu muži, který se nadýchal zplodin hoření, poskytli přístroj s kyslíkem.

Na místo se mezitím dostavily hlídky Policie ČR, Hasičský záchranný sbor a Zdravotnická záchranná služba.

Policisté Policie ČR vyzvali ostatní obyvatele domu, aby po dobu zásahu opustili byty, aby nebyly ohroženy další osoby. Hasičům Hasičského záchranného sboru se podařilo požár během pár minut uhasit. Zdravotnická záchranná služba odvezla k ošetření do nemocnice seniora a pomáhajícího muže, který mu svou duchapřítomností pravděpodobně zachránil život.

Případem se bude dále zabývat Policie ČR spolu s hasiči.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru