Strážníci vyfasovali do aut vodu a budili opilce. U jednoho postávaly dvě malé děti!
Strážníci likvidovali i hořící zbytky pyrotechniky na Šibeníku. Foto: MP Most
Most

Most - Během silvestrovských oslav řešili strážníci mostecké městské policie 51 událostí a operační pracovníci přijali 21 oznámení od občanů na linku 156. Nejčastěji se jednalo o hádky a napadání osob pod vlivem alkoholu. Strážníci vyjížděli k napadání osob v 5 případech. Součástí výbavy služebních vozidel byly tuto noc i kanystry s vodou.

V jednom případě byli nuceni použít donucovací prostředky, protože se podnapilý muž odmítal zklidnit a napadal své příbuzné i strážníky. Tento muž se dopustil přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby a oznámení o přestupku bylo předáno na oddělení správních činností Magistrátu města Mostu.

Dále přijali operační pracovníci městské policie 3 oznámení o vandalismu a sprejerství. Dvě oznámení se pak týkala porušení nočního klidu v ulici Česká a Pionýrů, v obou případech pokračovaly oslavy příchodu nového roku i po 3. hodině ranní. Po zásahu strážníků obě rodiny hlučné oslavy ukončily.

Strážníci během Silvestra budili a stavěli na nohy dvě podnapilé osoby spící na veřejném prostranství. Jeden podnapilý muž pak měl u sebe dokonce dvě nezletilé děti. Po příjezdu na místo strážníci uviděli muže, který leží na zemi a nemůže vstát a stojí u něj dvě malé děti. Strážníci muže zvedli a vyzvali ho k prokázání totožnosti. Muž předložil občanský průkaz a potvrdil, že jsou děti jeho. Dále strážníkům sdělil, kde bydlí a strážníci muže s dětmi doprovodili do místa bydliště. Děti předali matce a provedli u muže dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. Muž nadýchal 3 promile. Událost strážníci postoupili k dalšímu řešení na Magistrát města Mostu, odbor sociálně právní ochrany dětí.

Součástí výbavy služebních vozidel se na poslední den v roce staly také kanystry s vodou. Strážníci zasahovali u dvou požárů kontejnerů, které přesunuli tak, aby nedošlo k poškození vozidel. Kontejnery dohasili pracovníci Hasičského záchranného sboru. Zasahovali také u jednoho zahoření zbytků po zábavní pyrotechnice v lesoparku Šibeník.

Strážníci převezli do útulku v Rudolicích 2 psy. Čivavu hnědé barvy odchytla žena v obci Lužice a předala ji strážníkům. O kříženci, kterého někdo uvázal u dětského hřiště v ul. A. Dvořáka, informoval strážníky na 31. 12. v odpoledních hodinách oznamovatel na lince 156.

Strážníci přijali od občanů také během silvestrovské noci 5 oznámení o parkování v rozporu s pravidly provozu na pozemních komunikacích.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru