Hendikepovaná obsluha kamerového systému v Litvínově byla v ohrožení, město bude lidi platit raději ze svého
Ilustrační foto
Most

Litvínov – Město Litvínov se potýká s dotovanými místy Úřadem práce ČR, který přispíval na zaměstnávání tělesně postižených, kteří obsluhují kamerový systém městské policie. Podpora úřadu práce se proti dřívějšku velmi omezuje.

Obsluhu kamerového systému městské policie zajišťují čtyři zaměstnanci. Dosud dozor kamerového systému zastávali pracovníci s tělesním postižením, podporovaní z dotačních titulů úřadu práce. V počátku se jednalo o osm lidí, úřad práce však tuto podporu omezil a počet podpořených zaměstnanců snižoval, přičemž podle litvínovské radnice reálně hrozí, že ji v budoucnu zcela zastaví. A to přes to, že jde o osoby s horší uplatnitelností na trhu práce.

V poslední době dostávalo smlouvu pět zaměstnanců na dobu několika měsíců. Poslední dohoda s úřadem práce byla již pouze na tři zaměstnance a dobu jeden měsíc. Kamerový systém je ale pro město důležitý, je využívaný i Policií ČR při objasňování trestných činů. Pokud obsluhují kamery samotní strážníci, chybějí pak v terénu.

„Proto Městská policie Litvínov požádala o změnu organizační struktury. I nadále budou kamerový systém obsluhovat lidé s hendikepem, nicméně nyní již budou jejich platy hrazeny z rozpočtu města,“ uvádí starostka Litvínova Kamila Bláhová.

Náklady na platy těchto čtyř zaměstnanců činí na rok více než milion a půl korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru