Policisté se setkali s 19 starosty z Mostecka. Řekli si vzájemně, co se daří a co je tíží
Setkání policistů a starostů z Mostecka. Foto: Policie ČR
Most

Mostecko - Tradiční setkání vedení mostecké policie se starosty obcí proběhlo na Kaňkově.

Čelní představitelé mostecké policie v čele s ředitelem Jiřím Volprechtem se v úterý odpoledne setkali s 19 starosty obcí mosteckého okresu. Tato setkání probíhají každý rok a zástupci obcí tak mají možnost se sejít nejen s vedením mostecké policie, ale i s jednotlivými vedoucími obvodních oddělení, policejních stanic, hlídkové služby a dopravního inspektorátu.

"Policisté přítomné seznámili se zprávou o bezpečnostní situaci v regionu. Nechyběla statistická čísla kriminality, grafy páchané trestné činnosti, objasněnost, informace o kriminogenních faktorech, o počtu stíhaných osob. Ředitel mostecké policie analyzoval jednotlivé druhy kriminality, vysvětlil důvody nárůstu u některých segmentů kriminality. Zmínil dobré výsledky policejní práce policistů a kriminalistů, vyzvedl např. činnost policistů oddělení hlídkové služby, kde došlo ke generační obměně, stejně tak jako na kriminální policii. Poděkoval policistům, kteří se podíleli na odhalování pachatelů a objasňování trestné činnosti. Ocenil objasnění několika případů loupeží, u kterých došlo loni k nárůstu. Šlo zejména o pouliční loupeže, jejichž oběťmi se stali děti, senioři či osoby pod vlivem alkoholu," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

1302starostove2

Ředitel Jiří Volprecht sdělil i znepokojující informace o tom, že tyto loupeže páchají mnohdy osoby mladší 18 let. Uvedl, že mostecké policii chybí policisté, v souvislosti s tím přiblížil spolupráci policie se středními školami s bezpečnostním právním oborem v rámci projektu "Budoucí policista Ústeckého kraje". Vyjádřil poděkování městským policiím v Mostě a Litvínově a obecní policii v Bečově, pochválil spolupráci, která v regionu mezi obcemi a policií funguje. Zástupce ředitele Jindřich Bergmann hovořil o přestupcích, které v loňském roce policie zaznamenala a řešila, zhodnotil nehodovost na Mostecku, která je dlouhodobě jedna z nejnižších v rámci kraje.

Co říkali starostové

Starostové následně hodnotili spolupráci s policejními složkami a hovořili o problémech, které je tíží. Místostarostka obce Litvínov kladně hodnotila činnost bývalé preventistky OOP Hamr, poděkovala za spolupráci místní policie s vedením města a orgánem sociální právní ochrany dítěte. Starosta Obrnic upozornil na problémy s dětmi, které se dopouštějí protiprávní činnosti, a na nezájem rodičů výchovné problémy řešit.

Zástupce města Lom hovořil o vylidňování našeho regionu. Starosta obce Meziboří vyzvedl dobrou spolupráci s policisty policejní stanice. Představitelé horských obcí si policii stěžovali na zhoršující se situaci v silničním provozu, kdy obcemi projíždí kamiony a v obcích je zaznamenán zvýšený silniční provoz. Starostka Havraně kritizovala jízdy nákladních vozidel bez plachet v obci Saběnice a překračování rychlosti v obci Havraň, zejména v noci a před šestou hodinou ranní.

Lužický starosta poukázal na kamiony, které si zkracují cestu přes Liběšice a Svinčice. Ředitel mostecké policie Jiří Volprecht starosty ujistil, že se nastíněnými problémy bude policie zabývat a znovu poděkoval za příkladnou spolupráci a nabídl starostům pomoc v případě potřeby či nutnosti. V závěru odpoledne si starostové prohlédli nové speciální vozidlo dopravního inspektorátu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru