Učitelky z Mostecka budou preventivně v izolaci dva týdny, žádné příznaky onemocnění koronavirem nemají
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - V současné chvíli jsou v Mostě v preventivní domácí karanténě tři lidé, kteří se o víkendu účastnili karnevalu v italských Benátkách, které jsou v současné chvíli zasaženou oblastí nemoci COVID-19. Nákaza koronavirem u nich nebyla zjištěna, nemají žádné zdravotní potíže a do doby zahájení karantény nemohli nikoho ve svém okolí nakazit. Informovalo o tom město Most.

"Vzhledem k tomu, že jde o pedagogy, kteří přicházejí do kontaktu s velkým množstvím studentů a navíc jde o odbornou střední zdravotnickou školu, kdy v rámci praxe studentů dochází do nemocnice a jsou v kontaktu s pacienty, nařídili jsme domácí karanténu," informoval MUDr. Josef Kočí z mosteckého protiepidemického oddělení Krajské hygienické stanice Ústí nad Labem. Podle portálu Novinky.cz jde o dvě učitelky a dceru jedné z nich.

"Jedná se spíše o preventivní opatření. V domácí izolaci budou dva týdny. Pokud se u nich neprojeví žádné příznaky nemoci, mohou se vrátit k obvyklému životu," potvrzuje mluvčí magistrátu Klára Vydrová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru