Opatření proti koronaviru na Mostecku: Zavřené školy, družiny, hala i aquadrom. Co vše ještě?
Do poštovních schránek na Mostecku dostávají lidé informační letáky. Foto: Oldřich Hájek
Most

Mostecko – Mostecka se dnes naplno dotkla preventivní opatření proti šíření čínského koronaviru způsobujícího onemocnění Covid-19.

Na základě mimořádného opatření přijatého na včerejším jednání Bezpečnostní rady státu je do odvolání zrušena od středy 11. března 2020 výuka v základních, středních a vyšších odborných školách. V základních školách zřizovaných městem Most nebudou fungovat družiny, školní jídelny ani zájmové kroužky. Mateřských školek se toto opatření nyní netýká. V důsledku přijímání preventivních opatření a oslabení pedagogického sboru však může dojít k přerušení provozu i u mateřských škol.

Až do odvolání platí také zákaz kulturních a sportovních akcí s účastí nad 100 osob. U organizací zřízených městem Most se tento zákaz týká Městského divadla v Mostě, Divadla rozmanitostí, Střediska volného času, Sportovní haly Most (včetně tréninků), Městské knihovny Most, Klubu seniorů Most, Nízkoprahových zařízení města Mostu a Aquadromu.

Zrušeny jsou i všechny kulturní a sportovní akce pořádané městem Most. Toto opatření se týká i všech plesů v kulturním domě Repre. Uzavřeno je kino Kosmos.

Od včerejší šesté hodiny večerní je uzavřen Aquadrom v Mostě. Týká se to bazénové haly a sauny. Mimořádné opatření nemá zatím vliv na ostatní služby Aquadromu: masáže, kosmetiku, fitness, aquachobotničky. O provozu těchto zařízení se informujte přímo u jejich provozovatelů.


 

V mostecké sportovní hale jsou od včerejška zrušené nejen všechny sportovní a kulturní akce, ale také všechny tréninky.

V hotelu Cascade byla zrušena akce pro seniory, která se měla konat 18. března. Náhradní termín byl stanovený na 20. května 2020.

Město Litvínov včera také oznámilo, že kvůli prevenci ruší vernisáž výstavy Jarní a velikonoční dekorace dne 18. března 2020, která se měla uskutečnit v litvínovském zámku Valdštejnů. Samotnou výstavu můžete zhlédnout od čtvrtka 19. března do neděle 12. dubna. Otevřeno je od úterý do neděle od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

Nejezdí také některé autobusové spoje

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova upozorňuje cestující, že s platností od středy 11. března 2020 do odvolání jsou z důvodu uzavření základních a středních škol zrušeny autobusové školní linky č. 50, 51, 53 v Mostě a č. 60 v Litvínově, dále bude zrušena autobusová linka č. 18 v Mostě a posilové školní spoje na linkách č. 17, 20 v Mostě.

Zákaz pro akce nad sto lidí se nevztahuje na schůze, zasedání a podobné akce ústavních orgánů, orgánů veřejné moci, soudů a jiných veřejných nebo soukromých osob (např. valná hromada akciové společnosti), které se konají na základě zákona.

Dostali jste se do potíží?

Lidé, kteří se prokazatelně ocitnou vlivem nedostatku prostředků ve finanční nouzi, mohou požádat Úřad práce ČR o jednorázovou dávku mimořádné okamžité pomoci (MOP). Týká se to i rodičů dětí do 10 let, jež s nimi zůstanou doma na tzv. ošetřovném kvůli současné situaci kolem koronaviru. Pro účely dávky se posuzuje mimo jiné příjem všech osob ve společné domácnosti. Žádost o dávku musí být odůvodněná.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru