Ženy šijí roušky pro dopravní podnik, potýkal se s katastrofálním nedostatkem ochranných pomůcek
Foto: Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova
Most

Most, Litvínov - Katastrofální nedostatek ochranných pomůcek, zejména roušek a respirátorů, pocítil při masivním útoku koronaviru Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova. „Jde o to, že chceme chránit naše řidiče a samozřejmě také cestující. Bez ochranných pomůcek to prostě nejde,“ řekl Daniel Dunovský, ředitel dopravního podniku.

„Naše řidiče sanitek, kteří nebyli vybaveni rouškami a respirátory, nám odmítali vpustit do nemocnic, navíc obvykle vozí nejohroženější skupinu seniorů,“ řekl dále Dunovský. „Od městského divadla jsme obdrželi 75 kusů roušek, ale to samozřejmě nestačí pokrýt naši potřebu,“ dodal Dunovský.

Velký problém s nedostatkem roušek se rozhodlo vyřešit několik zaměstnankyň dopravního podniku. „Nabídli jsme vedení, že budeme šít roušky pro dopravní podnik. Vedení souhlasilo a včera jsme zvládli víc než 150 roušek,“ řekla Anna Houdová, která se šití roušek chopila naplno. „Střídavě je nás tu až šest, někdo stříhá, někdo šije. Trochu nás brzdí nedostatek materiálu, ale to se vyřeší,“ dodala Houdová.

Podporu získaly „švadlenky“ i od provozovatele jídelny dopravního podniku Zdeňka Turečka, který je zásobil občerstvením. „Chtěl bych všem, kteří se tohoto úkolu chopili, velmi poděkovat, moc nám to pomohlo,“ uzavřel Dunovský.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru